Wednesday, September 19, 2012

Aku Hanya Insan Biasa.


Assalamualaikum wmt...

aku buat blog balik yeaaa!!! finally!
so aku actually x tau nak start camana...
tp ada je menda aku nak curahkan masuk ladang blog ni..
nampak kosong giler blog ni... hahaa!
compare blog lama... mmg laa..
as aku rasa better camni...

so kat sini aku cuba rumuskan apa yg dah terlepas /x update dkt blog sejak disember 2011...

topik hangat!!!
aku dh bertunang dgn boyfie aku kenali since 2005..
Ahmad Faiz Bin Badiozaman...
on 8th April 2012.. hehe!
hari yg indah lg bahagia buat diri aku yg x sempurna ni...

below: the ring!


 below: the hantaran from me to si dia...


than few days after bertunang...
aku rasa happy sgt2... and aku terus rasa nak sgt2
jadi insan yg sempurna buat si dia...
so aku mula berhijab dgn hati yg ikhlas...

pix bawah: 1st trial aku pakai tdung heheh


than melalui pelbagai onak dan duri
dalam mengenali erti persahabatan...
dlm beberapa bulan since aku bertunang
until raya aritu..... sejarah itam dlm idop aku muncul!

jeng jeng jeng!!
awin pls b srius!!!!

ok2....
dimana aku kehilangan seorang yg aku trust....
rupa rupanya aku hanya syok sendiri...
mungkin ada hikmahnya utk aku mengetahui kebenaran..
mengetahui perasaan dia yg
tak suka dengan sikap aku selama ini....
cuma dia tak pernah nak bedepan dgn aku secara jujur...
dimana aku paling tak suka org yg berlakon baik dpn aku
tp belakang aku berkata kata spt aku ni manusia yg membuat kesilapan kejam
tp dia tidak tahu yg aku ni hanyalah insan biasa yg tak pernah terlepas
dari membuat kesilapan...


sighh~

apapon now aku dah move on...
x mo dah anggap org lain spesel selain encek tunang aku ni! hukkk!
lupakan saja semua yg x baek x baek ni... and mulakan idop baru..
dimana aku akan ingat sampai bila2...
"jgn lihat pada rupa dia yg baek dan di depan diam
tp belakang2 kita hanya Allah yg tahu... so dont trust anyone kecuali ur family
and future hubby" <---ni pon kena jaga2 juga ni! hahahaa

juz kidding! xP

so setelah sebulan berpuasa... raya berlalu dgn bahagianya...
dan penoh tragedy! tp aku masih bersyukur kpd Allah dgn apa yg
diberi.... dan kehidupan aku yg sempurna... dgn family tercinta
dan juga encek tunang tercinta... hehehehe... dan doa byk2 pada Allah moga
panjangkan umur aku agar aku dpt lalui detik2 indah dan sempurna ini hingga
yg termampu.... serta bg aku peluang utk aku bertaubat......




now aku mula plan n survey n start utk future dah...
agak masih terlalu awal utk aku plan ni..
tp sbb aku yg x suka buat somethin last2 minute..
is better for me to start from now hehehe
*actually x smpai setahun pon lg*

x salah kan kalau kita nak start preparation awal2?? hehee
*mood gatai nak kawen wahahahhahaha*




akan aku update pasal preparation aku ni...

so that's all for now!

*salam*

2 comments:

  1. alhamdullilah.. ^^ finaly awin buat gak blog baru.. heee

    ReplyDelete
  2. haahahaha tu laa... new chapter gitooo kekekekek xP

    TQ for droppin by ;)

    ReplyDelete