Thursday, September 20, 2012

Details re: Hantaran Tunang.


 Assalamualaikum wmt..
kali ni aku nak share pasal hantaran masa betunang aritu ^__^

utk hantaran tunang ni..
aku buat preparation seawal 4 bulan..
awal january aku dah start hehee.. 
as betunang on 8th April... 

*preparation si dia aku x sure sgt* 
as for tunang kami juz discuss pasal kuatiti je..
and aku just tau one of it is cincin tunang ;)

as aku prepare awal2..
aku x rasa duit abeh byk sgt..
coz aku start byr sikit2... 
spt mekap + pelamin + makanan utk hantaran...

sbb plan antara aku dan si dia
is that hantaran tunang ni menda makanan/manisan saja...
so Melting Bites menjadi 1st choice aku laa
as aku fanatic sgguh dgn mereka ni hehehe

Plan hantaran masa kawen je nanti ada barang2..
sbb ok laa jugak kan... nanti xde laa nak pening2..
kira kawen nanti cari barang yg leh diguna/dipakai je..

aku dan si dia plan hantaran utk tunang:
7 bebalas 9..
si dia: 7
aku: 9

tapi dlm gambar ni korang leh tgk..
dah jadi lebih sbb relatives2 bagi..
so kami sama2 bg 12-12
dangg! sama la pula bilangan~ uwaaaa!


kalau ku tahu akan jadi sama akan ku cari lebih lg! hukk!
*tp dh telambat sob.. sobb....*

pix atas is from his side

pix below from my side


 so aku nak mulakan dgn hantaran dari si dia...

1st: the cincin!!!
comel kan hiasan dia?
x salah aku si dia tempah dkt A to Z
yg kedai2 deco hantaran n jual2 bahan mentah
utk buat hantaran tu....


 2: buah-buahan ;)


 3: ferrero!!! nyummmy!!!!


 4 + 5: tapak sireh tradisional
dan kek di sebelah.. sbb
dlm kotak so member aku yg tolong snap pix tunang aku ni
x tersnap pix kek tu....


 6: cupcakes yg sgt cute! kuale kangso mareyy!


7: coca cola comeyy dlm botoiii pastikk!! meii sgt!



 8+9+10+11+12: xda pix tp leh tgk dlm pix yg byk2 tu
ada jelly serta kuih muih....

than hantaran dari belah aku lak...
as tema warna hantaran aku turqoise..

1: sireh junjung dgn fresh blue roses!!!



2: fondant heart shape chocolate cake
from Melting Bites.
 

 3: fondant cupcakes from
Melting Bites.


 4: bouquet of fresh cream muffins!
from Melting Bites.


 5 + 6: chicken pie from
Melting Bites.
sebelah chicken pie ada kuih tu *nama kuih lupa!* 
from tok jang!


 7: mama buat hantaran ni
grapes + apples! TQ mama!
tips nak bg nampak kilat: sapu minyak masak sket! hehe


 8: from kak liza!
kwn tmpt keja... dia buat hantaran guna paket2 bizkut..
sgt creative!


 9: hantaran ni kek dari jiran umah sbelah..
TQ makcik and pakcik! hehee


 10: hantaran ni kuih apa ntah
*lupa nama lagi*
sponser by mama!



 11: macaroon by Melting Bites lagi ;)




12: xda dlm pix... hantaran cokelat from kak dila ;)


so majoriti from Melting Bites..
aku suka sgt2 hantaran by MB ni sbb sgt cantek!!!!
tips: kalau ada yg x suka manis2
kena gtau utk  kurangkan manis sbb 
sometimes manis sgt kek2 MB ni..
*like my family x suka manis2*

so the owner nama kak mimie
and hubby dier nama abg kerm... both
full time baker! hehehe



so the total items from MB
utk my engagement day:

-sireh junjung yg mabeless-



can see kak mimier ukir pinang tu
jadi flower! cute sgt2 ok!
and the roses so tempting!!!!
sangkar ni sewa from Melting Bites juga...



 -bouquet of muffins with fresh cream on top-


 sgt cantek!
tp sbb si dia pnya family need to travel back to
kuala kangsar... so its kinda leceyy~
the cream melts!
so it advisable to them to
eat tiz muffins on the spot! hehehee





- the fondant <3 shape cake, THE BEAUTY-






-fondant cupcakes with figurine of me and him-





 and lastly chicken pie + macaroons ;)

than door gift muffins order from Melting Bites also...

*x brapa nak jadi door gift sgt sbb mama g letak dgn table kuih
huhuhuhui*

tiz one aku order dlm 100 je.. as budget tetamu yg hadir dlm 100 je..
aku order skali dgn dome plastik tu from Melting Bites juge..




 and dulang2 hantaran aku lak..
sponser by mama...
and deco tu dah siap ada...



that's all for now!

*salam*


8 comments:

  1. awin cupcakes dari kuala kangsar tu tempah kat mane?

    ReplyDelete
  2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=404747526204794&set=t.100000099245394&type=3&theater

    ReplyDelete
  3. dkt link awin bg kat ats ni.. dpt x mila?

    ReplyDelete
  4. alyaa: dkt manjung kak awin sure le syg...

    ReplyDelete
  5. hua3........
    nak jgak kek comey2 nk kawen t.....
    xp..org amek kat kk je la..huhu

    ReplyDelete
  6. haa ok laa tu kk pon hehehee... cantek juge ;)

    ReplyDelete
  7. cute cupcakes tue...hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete