Wednesday, December 26, 2012

5D CINEMA 1ST IN PENANG!!!


 Assalamualaikum wmt...
and hyeee!!!!

yupppp!

penang dh upgrade cipooooooot after sekian lama! hahahaha!
dah ada 5D CINEMA dkt 1st Avenue Mall!
yahooo!!!

yesterday night aku n encek tunang saja2 g 1st Avenue..
dgn harapan nak survey2 barang hantaran aku...
tp tiada yg bekenan di hati! 
*gilaa ka apa satu 1st Avenue xda stu pon bekenan!*
so target nnti awal bulan 1 nak g beli smua dkt gurney...

so than plan g mkn dkt next stop dpn TGV tu...
than lalu2.. nampak laa tepampang besaqq 5D CINEMA ni...
dpn betol2 dgn arcade mainan tuhh...

aku like... "wowww!!!! mabelesss mabeless!!!"

5D ni dia ada 6 effects! ala ride gitooo~

1. 3 Degree of Freedom Motion Plateform
2. 3D High Resolution Projectiom
3. Wind Effect
4. Water Effect
5. Mouse Tail Effect
6. Lightening Effect

osemmm kan???
ala Sentosa 4D Cinemax!

than ada 12 jenis leh pilih...
12 jenis story utk kita tgk 5D ni laa...
duration 5min-12min

so aku and si dia pilih 'roller coaster'
dlm 5min 10 sec kot...

so mmg almost sama dkt Sentosa Singapore Cinemax
yg wood log ride tu....

so mmg beshh!!!

cth choices yg lain:
HORROR
MILITARY
ADVENTURE
RACING
CHILDREN ADVENTURE
DEAD HOUSE
etc.

price:
adult per person rm20
child rm18

so enjoyyyy!

and benda ni baru launch 25/12 aritu hehehe....
so aku n si dia consider the early birds gitewww kan? xP
 nanti nak g try lagi rasanya... hehehe..

that's all for now!

lots of love, Awin.

*salam*

4 comments:

  1. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete