Wednesday, November 14, 2012

November 2012.


 Assalamualaikum wmt..
fuhh! lama x update blog..
sbb suka update dkt FB/insta/tweet lg hehehe..

life aku so far agak busy...
plannin for future laa of coz hehee..

tapi main word yg sgt sesuai utk describe..
HAPPINESS!!!
aku sgt2 happy dgn life skang ni...
Alhamdulillah....

*currently now tgh update blog smbil mata jeling2 dkt tv..
tgk kuch2 hotai dkt tv2 ok..*


than bulan 12 ni paling x sabar!!!
mcm2 nak buat... 

tambah2 main duit kutu..
dapat bulan 12 ni!! yahooo!!!
nak spent utk menda2 yg berfaedah...
yg akan digunakan masa akan dtg giteww~
hikhikkk...

than bulan 1 dpt bonus lak....

bulan 2 dpt duit kutu lagi!!
*tp sedey sbb bulan 2 parent nak g umrah 2-3 weeks*

dan bulan 3 pon duit kutu lagi!!!

happpyyyynyewww!!!!

*yup! aku main byk kutu! cara paling mujarab utk selamatkan duit aku
wuwuwuwuw! naseb rambot je x berkutu! kekekekee*

than bulan 4 final check check!

bulan 5... kena relax n chill gitewww!!!
fuhh!!! 

aku pray hard smua akan terlaksa dan dipermudahkan..
dgn jayanya....
Amin....

so now... almost 7 months to go...
my checklist still in progress..
byk benda yg nak buat..
duit pon byk yg nak keluar.. sighh~
tp itulah... dunia.. dunia... duit.. duit...

tiap bulan dah dirancang oleh aku
apa aku kena buat...
moga Allah swt akan permudahkan segalan urusan aku
dan keluarga... Amin....




info:
that day aku dan si dia pegi kusus kawen...
sgt bestt!
ada laa juga penceramah yg bosan...
tp ada yg sgt2 best!!

aku dan si dia pegi sama2 dgn masjid negeri penang..
sweet giteww~
bila dah g kursus kahwin sma2 ni kannnnn...
biasa laa.... jika.....
sambil  mendengar...
walopon jarak kami jauh... tp.... 
 mata sempat menjeling jeling ke arah masing2...
wahahahahhaa!  



 bayaran kursus kahwin di penang...
price sorang kena byr rm80..
kena g register awal2... dalam sebulan/few weeks awal..
sbb selalu penoh...
kusus kawen di penang semua orang tau kan...
kena pegi dkt pejabat agama je..
leh pilih laa nak g pejabat agama daerah mana...
aku pilih masjid negeri sbb senang n dkt sket dgn umah...

than kusus ni berlangsung sabtu n ahad...
8am-4.30pm...

makan di provide laa.. kan dah byr rm80..
than dpt laa buku n pen...

than ada 30 soalan objektif kena jawab masa last session ari ahad tu..

aku mmg riso btol pasal soalan tuhh!
rupa rupanya leh tgk buku hehehe!
tp aku x tgk buku utk 29 soalan.. Alhamdulillah sng..
tp lagi 1 soalan tu.... tgk buku juga sbb x sure!
kekekekeke xP

Alhamdulillah.. aku dpt 30/30
dan si dia dpt 30/30 juga.... yeaaaa!!!!

leh kawen dah ni! wahahahhaa!

lepas tu sesi penyampaian sijil....
ahad tu besurai awal sbb abeh awal... hehee..

tp takot yg time nak daftar kawen nanti lak..
kena inteviuu wooo!!!



my planning:
  
 
InsyaAllah... awal bulan 5 next year kami akan pegi daftar...
bulan 3 nak pegi buat segala malaa test...
HIV, THALASEMMIA etc...

bulan 4 lak nak settle borang2 itu ini...
fuhhh! byk keja woo nak kawen ni....
so tu je laa yg di rancang so far...

warna n tema...
dah set!

x sbr sgt ujung bln 12 ni nak g discuss dgn kak izan..
person yg incharge bab pelamin n baju kahwin aku n si dia nanti...
than kak lisa... tukang mekap...
than videographer... mr gee!
photog lak.. future abg ipar! so dpt save $$$$ byk! hehehe
than dlm bln 12 ni jugak nak g beli barang2 hantaran encek tunang...
syokk btoi dia!!

sbb bulan 2 bru g beli barang2 aku..
si dia dpt bonus time tu katanya...
so bln 2 saja laa... 

dewan... check!
cathering.... anggerik biru.. check!
cuma nak discuss menu end of disember/january next year... 

honeymoon.... check!
full sponsorship by my beloved parent! hehehehe!
*wink wink* 

baju pengapit.... aku akan sponser...
utk both kenduri... hehee..
as si pengapit ni kawan sehidup semati aku...
 
than baju2 utk bridesmaid.. that will jaga front desk nanti..
aku dah pilih 7 org...
mereka itu adalah selected kawan2 yg aku tau aku leh harapkan...
turut akan disponser... hehee..
actually
6 org baju akan disponsership including tudung...
1 org lagi request nak cri baju sendiri....
just nak tudung....  ^__^
 
than yg nak jaga door gift... 2 org... my colleagues stu tmpt keja...
diorang request nak cari baju mereka sendiri... as mereka dua non muslim..
so mereka bedua sgt2 excited nak pakai kebaya nyonya sexyyy 
coz baru2 ni dah discuss dah nak beli warna apa etc.. hahahaha!
asalkan mereka bahagia n sudi membantu hehee..

nama2 mereka x akan di expose.. so....
tgu hari kenduri aku nnti je laa tgk sndiri hehehe...  

kad kahwin..
bln 12 ni akan di survey2...
nak cari yg murah2 je....
asalkan leh inform org je kan... dh cukup..
sbb kad klo beli mahal2.. nnti org tetap akan buang...

by april next year... dah kena start edar2 kan..
hehehe!

doorgift lak..
cari bekas tin.. and letak cokelat mahai dkt dalam..
sbb rsanya bekas tin org akan simpan...
n leh guna... especially girls.. leh letak kerosang etc..
nak beli kotak/paperbag etc.. org sure akan buang...
cokelat mahai lak.. sure org akan makan teros! hehehe

tok kadi lak.. parent tgk mencari...

dari segi PA system... etc..
parent ckp diorang akan handle..
just nak pasang cd... bg org jaga...
no live band/no DJ...
as my parent suka peaceful atmosphere..

so that's it!
x sabar sgt2!!!!
woohooo!!!!!

 

 
 

 Lots of Love, Awin.

*salam*