Sunday, December 30, 2012

Our Love from 2005 until today.


 Assalamualaikum wmt..
arini tekenangkan saat2 manis
aku dan si dia sejak 2005 kami bekenalan...
29 august 2005 until today...
pheww~

terlalu byk story and terlalu byk moment kami dua lalui bersama...
memahami tu mmg dh mudah bg kami berdua...
mmg x da rasa nak belakon belakon etc...
becoz we both dah kenal sgt lama..
perangai masing2 kami sama2 dh kenal..

tp ni bru permulaan...
one step closer dgn engagement...
and much much closer nearly come ;))

mmg best sgt bila kita dh kenal org ni sgt lama...
and si dia akan membimbing kita...
duduk sebumbung dgn kita nnti...
kenangan2 kami berdua akan di bawa hingga ke akhirat...
akan dicerita pada anak cucu cicik kelak nanti...

mmg tak percaya...
our dreams masa budak2...
form 5... kami dua kenal..
melalui Friendster....
masing2 ingat couple main2 je... 
mmg x expect akan akhiri zaman bujang berdua...

than kami berdua mula serius pada tahun 2006...
apabila si dia bawa jumpa family si dia...
than di situ kami berdua mengimpikan utk berkahwin bersama...
bina keluarga bersama...
tp di usia 18 tahun... sapa nak percaya ianya akan tercapai kan...

tp Alhamdulillah... smpai harini.....
kami berdua masih bersama...
memang susah sgt2 nak capai apa yg kmi berdua capai kini...
simple tips: tabah + sabar + kepercayaan

our dreams...
will come true... and yes i know it will be...
tak lama je lagi.. auwwww <3


our picture of love since 2005:


Come with me, and we will fly together...
to a place, where we can love forever...





Take my hand, and we will see tomorrow, only joy, 
and no more tears or sorrow, 
A love I never knew, until I found you, 
I promise that I do, 
believe that dreams come true.....






Miracles will be, look at you and me, 
heaven helped us to, believe that dreams come true. 
In this moment, 
filled with deep emotion hold me tight, 
you'll feel my true devotion....







A love I never knew, until I found you, 
I promise that I do, believe that dreams come true. 
Miracles will be, look at you and me, heaven helped us to, 
believe that dreams come true, 
believe that dreams come true.

*all pix bawah from 2005*








A love I never knew, until I found you, 
I promise that I do, believe that dreams come true. 
Miracles will be, look at you and me, heaven helped us to, 
believe that dreams come true, 
believe that dreams come true ;))


we both... melalui perubahan sama2..
from childish look..
until adult life ;))

and akan bina keluarga bersama... soon ;))

Lots Of Love, Awin.

*salam*

Wednesday, December 26, 2012

5D CINEMA 1ST IN PENANG!!!


 Assalamualaikum wmt...
and hyeee!!!!

yupppp!

penang dh upgrade cipooooooot after sekian lama! hahahaha!
dah ada 5D CINEMA dkt 1st Avenue Mall!
yahooo!!!

yesterday night aku n encek tunang saja2 g 1st Avenue..
dgn harapan nak survey2 barang hantaran aku...
tp tiada yg bekenan di hati! 
*gilaa ka apa satu 1st Avenue xda stu pon bekenan!*
so target nnti awal bulan 1 nak g beli smua dkt gurney...

so than plan g mkn dkt next stop dpn TGV tu...
than lalu2.. nampak laa tepampang besaqq 5D CINEMA ni...
dpn betol2 dgn arcade mainan tuhh...

aku like... "wowww!!!! mabelesss mabeless!!!"

5D ni dia ada 6 effects! ala ride gitooo~

1. 3 Degree of Freedom Motion Plateform
2. 3D High Resolution Projectiom
3. Wind Effect
4. Water Effect
5. Mouse Tail Effect
6. Lightening Effect

osemmm kan???
ala Sentosa 4D Cinemax!

than ada 12 jenis leh pilih...
12 jenis story utk kita tgk 5D ni laa...
duration 5min-12min

so aku and si dia pilih 'roller coaster'
dlm 5min 10 sec kot...

so mmg almost sama dkt Sentosa Singapore Cinemax
yg wood log ride tu....

so mmg beshh!!!

cth choices yg lain:
HORROR
MILITARY
ADVENTURE
RACING
CHILDREN ADVENTURE
DEAD HOUSE
etc.

price:
adult per person rm20
child rm18

so enjoyyyy!

and benda ni baru launch 25/12 aritu hehehe....
so aku n si dia consider the early birds gitewww kan? xP
 nanti nak g try lagi rasanya... hehehe..

that's all for now!

lots of love, Awin.

*salam*

HELLO 2013.


 Assalamualaikum wmt...
and hyee!!!!

its going to be the end of the year 2012 soon...
and 2013 is coming in so fast!

byk saat2 manis... suka duka... pengalaman yg
aku lalui sepanjang tahun 2012 ni...

drastic changes! losing, getting and accomplish dreams..
and haters from people i thought who can forgive me
but they turn out to be the worst enemy in my life...

first what i have learned in tiz year:
all people have their own bad attitude like too sensitive, very high temper
etc...
like in a name of FRIENDS... we able to tell them what is their weakness
or what we dislike about them directly..
it just a ' HONEST forgiveness' for the sentence 
'IM SORRY...'
it takes time for that person
to change... but there were some human.. erkk oh no noo
not human.. creatures that thinks forgiveness is just a words..
and part of her acting skills!

than pretending to be the nicest person on earth...
but in that moment she doesnt realise that she making a person
can become such a violence and didnt mind to loose her...
FOREVER!!!

since standard 2 i know her...
more than 10 years it takes me to know her betol2..
and after so long of her acting career... 
now only she show me who she really is...
now im scared... scare of making new friends..

in 2012 ive learned semua ni..
my bff will be JUST my family n my fiancee..
without them..
 i wont driving a swift..
own a house...
own a happiness that no one could imagine...
good career and a job that securing my life til the future and 
with tiz i wont be having any financial issue ;)

so what i want u all to know about me:
i will like that person HONESTLY if they like me HONESTLY...

I HATE BACKSTABBERS! like uncountable hates!
and those actresses who think they are so cool and perfect..
do better watch out for me when u are out there...
u wont like to meet me face2face after what had happened!
 maybe u need to get ready a pepper spray in ur handbag! LOL!

when i say im sorry.. i really mean it...
i know im wrong... and i wont talking behind ur back...

so when i say i hate u... i really mean it too ;)
and it will last for a very10000x long time!

the end!
utk part in 2012 that i dislike the most xP

now its time to share HAPPY MOMENT sepanjang 2012...

than was on 7th February 2012...
is his 24th bday!
sgt2 osemmmm!!!!!
aku sgt suka plan a suprise party utk org...
Alhamdulillah ia menjadi dgn bantuan kwn2 umah sewa si dia
serta 2 org yg pretending kawan dgn aku time ni...
but belakang2 ngata tuhhh....
well ini adalah kenangan..... hohohoho...

so throw them into a dustbin but remain the happiness only!
wehooooo~ 

tha red velvet cake...
from melting bites!


the pix of si dia after kena
ambushhh!
than buka hadiahhhh time!
happy sungguh dia...
as always... bila si dia happy... aku lg laa sgt2 happy!
 Alhamdulillah dia suka.. and katanya
bday dia ke 24 ni paling best dlm life dia selama ni..
ececeyyyy~ xP



 berlangsung di KFC depan umah sewa dia di sg ara..
aku belanja semua org mkn kfc that day.... hehehehe


pix byk lagi.. but than coz aku masih free hair..
so aku x upload.... coz ada pix photoshoot by Kimy
after bday party ni ;)
suka sgt2!!! hehehe..

phewww!

than my ENGAGEMENT day!
yeaaaa!!!
im finally engaged hehehehe
tahun ni dah 7 tahun kami know each other...
and on 8th April 2012... he became my fiancee..


 sepanjang berTUNANG.....
DUGAAN BERTUNANG yg sering org ckpkan tuuuu...

its sooo true!!!!
erghhhhh~
mmg tak best and mmg horror!!!

masa aku mula2 betunang dulo.. rmai org yg dh bertunang/kawen ckp..
u will know bout it... how... etc...
aku mcm... hurmm akan ada ka camtu?
dugaan camana tu??

than... it takes only few months...
to develop that so call DUGAAN BERTUNANG..
sgt sng nak argue and gado2 and hurt feelings etc...
argue sbb x sma pendapat...
than benda kecik2 pon akan jadi gado besar...

uwaaaaaaaa~ aku mmg tak suka!!! sgt2 tak!!!!
and mmg smua org x suka... tp aku x expect it will be
soooooo terok!!!!

mcm sebelom betunang... menda2 camni easy je nak settle..
but bila dh betunang... jadi lain smuanya...
tak leh salahkan si dia berubah..
sbb aku rasa aku pon berubah... jadi ntah ape2...
maybe sbb time ni... sama2 melalui fasa utk saving duit..
and org yg kita tunang ni bakal duduk under one roof dgn kita..
and si dia ni yg akan guide aku ke jalan yg benar dan indah...
until jannah..

so bila camni.... apa2 saja dia buat.. kita akan jadi pertikaikan
bila dah kawen nanti camana?

so there where it will start laa... but than esok akan ok..
but than kjap je.. jadi balik.. sighh~
sma2 kena....... SABAR SABAR and SABAR!



so aku start pakai tudung...
after bertunang...
Alhamdulillah... hati rasa lagi tenang...
dan dosa dah bekurang...
dan aku juga memperbaiki apa yg aku rasa kurang...
dari segi bab agama dan sasiah diri..
dan juga perangai aku yg sensitif tak disukai ramai...

i need times utk semua ni....
step by step... InsyaAllah impian aku nak menjadi
isteri solehah utk suami tercinta akan tercapai juga nanti... Amin...

so pix bawah ni... pix celeb bday mama sekali dgn mama day!
than celeb bday my lil cousin Balqis sekali ;)



my lil cousin Balqis ni anak kpd my aunty..
adik my papa...
she sgt2 precious to me!!
mmg aku syg Balqis sgt2...
dia kalau dtg tdo umah aku... aku jadi nanny dia..
basuh berak dia.. mlm2 bgun bancuh susu dkt dia n tuka pampers dia..
suap dia makan... layan movie Barbie sama2... auwwww~

heheheheheh *pektiz nak jadi mommy dh ni* lalalalaa!



than pix atas ni... time celeb bday papa tahun 2012 ni..
and yes kek beli last minute...
and aritu father's day... byk kdai kek dah sold out kek!
g SR takda dah kek sebijikk.. so beli laa kek yg bentuk spt dlm gmbr tu
hahahahha~ Alhamdulillah papa suka hehehe ;)

than pix raya 2012 spt di bawah:




 pix atas ni time g beraya umah encek tunang dkt kuala kangsar...
future abg ipar yg snap pix...
posing dpn umah si dia je ni.. hahahaa!

 than g beraya umah my beloved friends... Kak ila...
dulo kak ila... pernah juga gado besar dgn aku...
atas sbb2 yg aku x leh terima... sobs.. sobs...



but she came to me and apologize and kiss pipi aku
sampai kami sama2 nanges mcm cerita sembiluu gitooo!
dkt koridor kolej mlm tu...
hahahaha! tingat lg masa dkt kolej lg time ni berlaku..
smpai harini Alhamdulillah pasaan syg kpd kak ila masih kuat...
from 2006-2012 ;)

as kak ila ni mcm kakak kpd aku..
nasihat2 dia berikan serta kekuatan dia bagi dkt aku...
aku pegang kuat2 dlm hati... kalau nak citer pasal
kak ila ni mmg panjang laa hehee..

rumusan: kak ila seorang yg sgt2 kuat and tabah
utk org yg usia mcm dia...
sbb dia dah lalui byk situasi yg byk org lain belom lalui...

than celeb bday my acik Miera:






g celeb dkt umah kak ila...
sonokkk n happy sgt2 time ni!!!
rasa tak nak balik umah ja...

tp bila suami kak ila dah balik umah..
automatik aku n mira teros rsa nak balik umah....
hahahahhahhaha~

and the bday kek sgt sedappp n cantek!!
from Melting Bites!! ;)

now nak up gambar2 hari bahagia sepanjang 2012......
moment aku tak akan lupa...
JENG JENG JENGGG!!!!









 ohh!!!
in each gambar2 di atas...
ada story masing2 hehehe
ada yg lepas2 snap pix kami dua gado...
sbb salah faham laa selalu... hahahah!
but tak smua pix la... gado tu sebulan sekali je xP

than esok tu ok balik... sbb sama2 sedar hal kecik pon nak gado...
ye x? hahahaha!

Alhamdulillah... kebahagiaan yg aku ada skang ni...
sgt sempurna ;)
and its getting more and more happy day by day! hehehehe

and lupa nak up pix adik aku sorang ni
my lil sis  Nur Aliah Nazurah...
pretty and cute and sometimes mmg annoying! hahaha!
syg dia sgt2... its her 17th bday time ni..
november 2012...


 now aku bedoa byk2 pada Allah swt...
agar aku akan melalui 2013 dgn indah dan
direstui serta penuh kebahagiaan...
serta target berat badan nak turun lagi 5kg!!!! hehehehe...

2012:

Aku nak bersyukur tak terhingga pada Allah swt dgn 
apa yg telah dikurniakanNya kpd aku...
my life is perfect and happy! Alhamdulillah....



so that's all for now for 2012.

lots of love, Awin.

*salam*