Wednesday, January 2, 2013

Tips to become a HAPPIEST person!


Assalamualaikum wmt...
and hyee!!!

ni merupakan my 1st post utk tahun 2013....



my 1st saat tahun 2013 bermula dgn moment yg paling bahagia...
1st time aku g celebrate new year bersama si dia di padang kota...
our last pix for 2012:


 pix atas ni masa countdown 2013 aritu...
sgt2 beshhh!!!
bunga api besaqqq n duration almost 5 minutes!
puas hati sgt2... and happy sgt2...
sbb si dia di sebelah...
kami sama2 melafazkan azam baru kami berdua utk 2013 ;))
auwww~ sgt2 sweet ok! hehehehe
than next year time new year celebration 2014...
kami berdua dah tukar status xP

utk moment yg tak best... my azam:


 so now... apa yg aku tak suka dlm 2012 will remain there...
i dont want to remember who and why and what...
all of those strangers are left back there ;))

becoz in year 2013- 
i will pray hard that this year will be the HAPPIEST year in my life <3


 some of u were asking me....
HOW I KEPT MY LOVE RELATIONSHIP STEADY
AND KEKAL FOR SO LONG....
AWIN + FAIZ
FAIZ + AWIN


 my tips:
How to make ur love stronger....
aku base on my experience.... start si dia bawa aku jumpa family
si dia tahun 2006.. yg buat cinta aku pada si dia lg kuat...
dgn layanan parent dia berikan pada aku....
buat aku betambah jatuh hati pada si dia time tu...
so its FAMILY  BONDING THINGS ;))

How to maintain long distance relationship...
yes he stays and study in Perak..
while i was in Penang...
kami mula2 kenal n becinta mmg dh dlm jarak jauh..
so tak susah sgt laa sbb dh biasa ;))

almost 6 years kami dua becinta jarak jauh...
middle 2011 baru si dia dtg behijrah ke Penang
utk mencari peluang pekejaan slepas si dia abeh study...
mmg aku happy sgt2 laa time si dia dtg stay penang hehehe~



so how aku dan si dia maintain jarak jauh??
-tiap hari kol and sms..
-get to know his closest friends...
-kepercayaan
-control! yes!
u need to control him..
Alhamdulillah si dia able to adapt with my perangai ni... xP
-know where he lives...
-buat ayat yg bg si dia syg dkt u gilaa2 xP
-at least jumpa sebulan sekali...
-bila jumpa... buat hari itu hari paling bermakna dlm bulan tu..
so si dia tak akan lupa... ;))
- spend something on him...
bkn je laki kena belanja pompuan.. pompuan pon kena belanja laki..
benda ni as nak bg si dia tau yg kita ni not so kejam...
and consider dgn kewangan si dia...
*tp klo si dia dh bekejaya tu... 
x salah la kan utk si dia lak yg lebihkan spend kekekee xP*

than JOKES around!
mcm kalo si dia moody aku buat lawak..
klo aku moody si dia akan buat lawak dkt aku..
klo sama2 moody...
BETTER DIAM than pegi MAKAN!
after makan sure masing2 akan ok~
than jgn di ungkit benda2 yg buatkan korang moody tu..
klo time makan tu pon ungkit2... makan laa apapon
sampai balik umah pon tak akan ok! wuwuwuwu~

cerita pada si dia apa yg korang lalui satu hari tu..
apa korang mkn haritu...
pakai baju kaler ape..
tgh tgk tv citer ape...
time tu korang akan tau si dia ni suka camana...
and life si dia ni camana ;))
jgn anggap benda ni rimas...
anggap benda ni sharing is caring..
its a pathway how u can get to know si dia better ;))

buat something yg masing2 suka sama2...
contoh si dia suka tgk bola..
so pegi laa mamak sama2 layan bola...
*walopon aku x fhm tp cuba2 fhmkn bola tuhh*
than si dia suka ERA FM.. aku suka RED FM..
so time si dia ada.. aku prefer buka ERA FM...
time si dia takda.. bru aku buka RED..
so aku boleh give and take dlm kes ni heheh~



than bykkn aktiviti besama laa...
kalau rsa nak tgk wayang citer ni best...
better ajak si dia.. sbb moment tu korang akan ingat smpai bila2..
than korang leh citer balik pasal movie tu... sampai harini..
walopon movie tu dh 3-4 tahun lepas ;))

kalau nak buat keputusan apa2...
better tanya opinion si dia..
so si dia akan rasa kita respect si dia... and happy
sbb kita nak dia decide ;))

kalau ada masalah apa2...
share dgn si dia.. everything!
so si dia akan tahu and comfort kan kita ;))
auwwww~

than sama2 kena JUJUR!
aku and si dia... jenis direct...
aku kalau tak suka perangai si dia...
sekali dua dia buat leh sbr lg..
than kali ketiga tu.. aku akan mula direct ckp pada si dia..
sama laa mcm si dia buat dkt aku..
huhuhuhu~ and mmg issue JUJUR ni akan
buat sama2 moody... but than dlm hati, aku akan pikir
kesilapan aku dan kenapa aku camani etc..
than slow talk.... pujuk2.... than perbaiki..
sepanjang aku dan si dia together dari 2005..
aku dan si dia dah camni.. sbb sabar camana kita sekalipon
lama2 kita akan meletop juga... heeee~
so aku dan si dia now... tiada rahsia antara kami...
pasal ex-ex.. pasal attitude... semua dah tahu ;))
benda2 jujur ni.. will make u lega sgt2! trust me..
but after moody2 tu gone laa kan.. hahaha!

yg aku tahu... AKU SYG SI DIA SGT2!!!
doakan hbgn aku dan si dia kekal bahagia
sampai JANNAH!! InsyaAllah ;))
Amin.......

sbb aku dan si dia tahu...
kekurangan si dia aku lengkapkan..
dan kekurangan aku... si dia lengkapkan ;))


lastly aku nak ucapkan terima kasih kpd CELCOM EXECUTIVE PLAN!
5+1 tuhh...
sebelom2 ni kami dua dah try byk no dari company2 lain..
last2 celcom yg menjadi pilihan terbaekk!
so tiap hari kami dua kol,sms and 3G for free...
rasa dah lama aku dan si dia pakai no celcom ni until today ;))



so kat sini..
aku nak share how yg aku leh maintain
happy everyday!
1st: of coz laa pk pasal nak kawen.. kan... hehehe
than
actually byk benda yg made my day
to a cherry blossom gitewww~
sometimes bila busy2 stress keja...
over workload... mesti akan ada something yg akan
tolong hilangkan semua tu....
ni hanya few yg aku dpt masa keja..
actually ada byk lagi ;))


mmg best keja nurse... 
sbb hasil penat lelah kita dihargai ;))
walopon mereka masih kanak2 hehhee
sbb aku keja wad kanak2... so kanak2 and parent mereka
yg mana baik hati akan hargai keja kita ;))
happy sgt2 bila dpt present and TQ kad from them hehehe

than SHOPPING is a therapeutic for me.....
hehehehe
time rasa bosan ke.. pegi laa shopping...
sure akan happy bila dpt satu baju baru yg cantik!

pix bawah ni.. shopping kain2 utk kawan2
yg akan tolong aku time kenduri nanti and also
kain utk di buat hantaran nanti ;))
puas sgt2!!! heheheh


than FOOD!!
im a food lover!
tp sbb now tgh on diet... so kena jaga2 sket laa..
once a month hentamm takpa laa kot kann hehehehe
time penat2 keja ke... g mkn something nice!!

mcm ni... pix last nite...
our 1st dinner together in 2013
at nandos qbay ;))
nyumm3x!!!
*aku bru found out nandos ada side line baru! hahaha*


 

 bila makan besama si dia aku jadi happy sgt2!!!
sbb aku akan order byk2.. especially kalau aku yg belanja...
sbb si dia yg akan habiskan semua kekekekek~
aku suka sgt2 tgk si dia mkn hehehe ;))


 newyork cheesecake secret recipes!!!
mmg melting tahappp baboooon!
TQ to my aunty sbb belanja mkn SR hehehe
dh lama gilaa tak mkn cheesecake so aku tolak diet aku
ketepi kejap ekekkekeke~


 than chickenball spaghetti from SR also..
TQ acuuuu!!! nyummmmyyy~



pix atas: my lovely acu...
doing her PHD now... in UPM...
so nanti kena panggil DR ROSMELISA!
hehehehehe~

so leh tgk muka aku betapa happy nyeww 
bila snap gmbr dgn food! lalalalalaaaa~



 so what kept me STRONG AND HAPPY:





so that's all for now ;))

Lots Of Love, Awin.

*salam*

5 comments:

  1. muni dah lama follow blog awin . happy for both of u dear :) harituh muni penah nmpk awin kt qb . rsanya msa tu awin belum berhijab . dah lama dah . . tapi segan lorh nak tgur . hehe . neway muni suka imej baru awin ni . u look nice dear . semoga semuanya berjalan dengan lancar . amin :)

    ReplyDelete
  2. murni:
    wahh! yeke?? lain kali tego laa... hehehee...
    and TQ so much syg... Amin.....
    meh sni link blog murni.. leh awin nak follow murni balik ;))

    ReplyDelete
  3. 1 tym bc blog u..suka2..hehehe.zetty pn dh sthn kapel tp xtau crnya nk wat my bf tu syg sgt2 kat zetty..dia tu kuat jeles sgt..bosan

    ReplyDelete
  4. zetty hanim:
    tq dear ;))
    jeles tu maksudnya dia syg dkt kiter... kdng2 awin pon kuat jelesh... siyess... penah je gado dgn bdk2 pompuan kas si dia xP
    si dia lak klo jelesh dia akan remove org2 tu dari fb n delete no fon dari fon awin.... erti kata lain... si dia leh go thru henfon awin n fb awin anytime ;)
    *benda ni sgt membantu dlm kekalkn hbgn walopon nmpk mcm over control.. so kita kena give and take demi hbgn kita ;)*

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks awin..zetty pn nk jg relationship ni baik2. even kdg2 cemburu buta dia tu wat zetty sakit hati tp hati ni dh syg sgt.hehehe

      Delete