Monday, February 4, 2013

Dah February 2013!


 Assalamualaikum wmt...

nak update checklist utk wedding:

payment pelamin+baju2 kawen: check!
payment videographer: check!
payment utk perabot2 umah baru: march
payment mekap: march + april
payment wedding cake: ujung bulan ni..
kad kahwin: in progress *survey2 lagi*
curtain umah baru: check!
payment photographer: march
bekas doorgift: check!
cokelat doorgift: april/may
borang2 nikah: rabu ni g amek
test HIV: march
serah borang nikah + inteviu: april
payment homestay utk bakal mentua: check!
kain2 + tudung2 utk bridesmaids: check!
kain2 utk sedara mara: check!
hantaran: check!
cincin kawen: in progress mencari xP hehehe~
inai: tgh mencari~


so kira bulan 4 start edarkan kad kawen..
than bulan 5... nak packing2 doorgift..
weehoooo!!!! ^___^




so mmg bila cuti je... ada ja activity aku nak buat...
pegi survey n bayar itu ini semua...
Alhamdulillah semuanya bejalan dgn lancar spt dirancang...
dimana aku merancang... tp Allah swt yg menentukan..
Alhamdulillah.... until today semua smooth sja ;))



***gambar2 kali ini tiada kaitan dgn apa yg nak di share!
sekadar hiasan semata mata ye... tuan2 puan2 cik2 smua hehhehe***

ok... ramai tanya aku di FB apa aku beli utk hantaran kawen aku..
well seems masa betunang last year hantaran aku dan si dia
merupakan bahan2 mentah iaitu makanan xP
tiada langsung benda2/brang2 malainkan cincin tunang...
n tapak sirehhh~

so aku dan si dia plan... utk kawen ni.. smua brang2!
hantaran aku dan si dia utk kawen pon 9 bebalas 7 ;)

hantaran utk aku :
1. kain telekung Bella Ammara
2. kasut
3. kain pasang
4. handbag + purse
5. perfume
6. jam tangan
7. cincin + mas kawen

hantaran utk si dia:
1.kasut casual
2.kemeja
3.jeans + belt
4. baju melayu
5. kasut sukan
6. jam tangan
7.perfume
8.spectacles
9.cincin

so tu je laa...
simple and mepek2 je aku dan si dia ni...
tp sama2 nak camni kan..
katanya barang hantaran ni...
beli yg mahal2 so leh pakai n tahan lama...
utk dijadikan kenangan bersama gitooo~
ececeyyy!

and budget utk hantaran aku dan si dia x mahal sgt pon..
aku beli utk si dia around 2k.. dia beli utk aku around 2k juga..
sbb nak balance n harmony katakan hahaha!

moment masa beli brang2 hantaran sama2 dgn si dia..
mmg sgt2 bestttt!!!
lawak + excited semua ada.... will never ever forget! hehehe



 and kenapa aku dan si dia beli awal2..
sbb rasa lega gilaaa2 bila dah setel sesuatu benda tu..
bab hantaran ni mcm heavy juga sbb amek masa 2 hari utk sorang cri barang dia..
and takes few months back dlm survey2 ni hahaha!

aku jenis plan awal2... n get things ready awal2..
as aku x suka last2 minute prep ni..
tp dulo kalau time study... last minutes smuanya! hahahaa!
nak exam bru nak study xP

Alhamdulillah bila stu2 setel... beban di dada dan di bahu...
kurang dah berat..... rasa legaa.. phewwwww~ panjangggg gitooo!
at least sebulan sebelom kawen... aku leh relax2....
tenangkan minda etc hehehe ;))

ouhh yess!!! si dia 25th bday coming soon!!!
aku tak sabaqqq!!! prep dlm diam...
tp low budget tahun ni sbb nak kawen...
byk duit abehh~ tp trust me! im gonna make it sweetest bday ever!
simple but sweet! hehehehhe ;))

and our pre weds photoshoot tiz comin march!!!
tak sabaqq juga! heee~

pix bawah ni.. pelamin tunangku...
hehehee..
on the 8th April 2012 ;)) 
rasa cpt gilaaa masa belalu... huhuuuiii~





 so korang...
kalau apa2 nak tanya...
boleh saja ajukan soalan... di FB aku ye...

sbb aku jarang buka blog... as busy dgn preparation ni smua...

but im trying my best to keep updating u guys ;)
hehehe..

nak share sket:

Lagu yg bagi aku ketenangan selalu....


AdaMu by Najwa Latif.
 
Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia
Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan
Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu
Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu...

motto diri utk hubungan aku dan si dia jika dilanda badai :



"BERSYUKURLAH DGN KELEBIHANNYA DAN
BERSABARLAH DENGAN KEKURANGANNYA"


 so that's all for now!!!

*salam*

Lots Of Love, Awin.



6 comments:

  1. mila: tu laaa... actually dlm hati ni dah nak start rsa takottt~ nak tukaqqq status... iskkk3x.....

    ReplyDelete
  2. Bestnyeeeeee dah nak kaweng kak awin..hehe,,
    Org doakan semua jln lancar ;)

    ReplyDelete
  3. alyaa: tima kasehh syg.... Amin... alyaa pon comin soon kan? hehehe... doakan utk alyaa juge... harap2 kak awin ada membantu sket2 dlm post ni hehehheee

    ReplyDelete
  4. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. A'kum awin n all bloggers..
    Y not check out my blog utk door gift yg lain dpd yg lain..
    Murah,menarik n trendy.. N blh custom made ikut tema yg diinginkan..

    femcreation.blogspot.com

    N if suke.. Jgn lupa "Like" my page in Facebook k!

    Thanks..

    ReplyDelete