Tuesday, January 15, 2013

Busy Awal Tahun Kini Bermula!


Assalamualaikum wmt....

lama juga x update blog ni...
sbb busy keja... byk OT kena buat T__T
*takpa awin! ujung bln bukak payslip gaji masyukkk ok! xP*

than bila ada ja off day... 
nak kena beli barang2 and settle
payment sana sini....

duit keluaqqq mcm ayaqqq jaaa!
uwaaaaaaa~

*in penang ayaqqq tu air*  xP

ni pon baru lepas keja malam...
malam ni keja malam lg...
tp nak juge update blog! hehehhee

so half month of January dah belalu
dgn pantasnya... as usual~

 



 payment utk pelamin check!
hantaran aku dan si dia pon check!
fuhh legaaa btoiii!
tak sabaq gila nak pakai barang2 hantarannn!!!!!

than cuti akan dtg ni aku nak beli curtain utk umah baru...
yuppp aku dh beli umah sendiri 2 years back...
now tgk renovate and akan pindah masuk pas kawen nanti..
now nak beli barang2 utk umah sikit2....
so leh laa nak beli sebulan satu perabot kan..
and aku yg 1st time g survey perabot dgn si dia ni...
tekejutttt gilaaaa bila found out perabot2 smua mahai2!!!
uwaaaaa~

tilam mesti laa kita nak pilih yg sedap2 comfy2 gitooo~
sbb tiap hari kita akan pakai dlm jangka masa yg panjang...
kedai menjadi pilihan hati kami berdua is harvey norman...
than ada gak survey2 kedai2 perabot biasa...
than..... survey2 harga gilaaa x leh tahannn!
rasa mcm kena buat credit card utk beli perabot2 ni...
so bayar monthly... utk memudahkan perjalanan hidup
akan dtg laa konon....
tp kena set in mind kad kedit tu utk beli perabot umah ja!
klo over use!!!! we both DEAD!!!!!



member kpd encek tunang ada suggest soh beli TV dkt Tesco...
sana paling murah katanya....

than nak juga cari perabot secondhand..
yg in good condition lagi laa kan...
ada sapa2 nak jual x?
in area penang.... can cut cost laa kan if aku
dpt perabot cantik2 yg secondhand ni..
hehehhee


apapon aku tak sabaqq nak pindah ke umah baru
lepas kawen nanti!!!
weeehoooo~

 my new house will be
35 Century Park, Penang


flat biasa je..
and kecik je...
kira sweet gitooo kalau tinggal berdua..
maybe bertiga, berempat, berlima... soon xP

consist of 3 bedrooms and 2 toilets...
one unit multilevel car park...
and a swimming pool!


 view dari umah aku....
yg ala kadar... tp ok laa.. boleh tahan laa..


 than the living room after done the renovation!



 yeahhh diatas itu bff saya! haha! 
its my mama yg gojes tgh kusyukk main henpon xP
and washing machine dkt sebelah tu hahaha!
and the wall yg oren semua dah dituka ke warna light brown!
yeaaaahaaa!!!

all the rooms yg ber-OREN sudah dituka juge warna ke light brown..
tp x da latest pix... smua pix lama dimana wall masih OREN...
yup! i dislike oren uwuwuwuwuu~




 than the kitchen lakkk...
my fav place to spent lepas kawen nnti...
hehehehe!




i just love dkt dapoqqq!!!!

than the toilet!
below toilet 1.....



than below ni toilet 2 in the master bedroom ;)



 than the swimming pool!
and tepi tu ada juga tmpt utk BBQ
ada juga bilik utk main pingpong etc...
kira not bad laa...







picture perfect below:
MY SAYANGSSSSS!!!!

if u all perasan...
me and him wear same in red!
my parent wear same in black!
*sweet sgt2 ok! hehehe*



THANK YOU to mama and papa
for the renovations as our advanced wedding gifts! hehehe

including our honeymoons ;)

and i know.....
im one of the luckiest person on earth!
in age 25 tiz coming april...
i have a perfect happy family!
a good career with high salary!
a super hot car! my Edward!
a cute and perfect house!
and a perfect husband to be soon!

ALHAMDULILLAH! SYUKUR kpd ALLAH SWT
dgn limpah kurnia yg diberikan....

questions and answers to those who wanna know:

how i bought tiz house?
by my parent's friend..
informing that bank tgh lelong rumah ni...
and my papa attended the auction at jbtn tanah in komtar..
in 2010...
Alhamdulillah just my papa shows up! hehehe
so got the cheapest price... around rm130K...
Alhamdulillah!

now... last year in 2012... ada org jual umah ni tak
renovate apa2 pon... rm250K!
can u see? betapa untungnya beli umah as ur aset ;))
rather than buying a fancy car... uhuhuhuu~
which the price akan jatuh and jatuh....

*in penang now umah double storey price 700-800k*

than aku buat house loan under CIMB Islamic....
down payment 10% from the price of the house.....
than kena bayar duit lawyer around 2-3K...
utk tuka nama etc....

than.. thats it!
u own a house of ur own! hehehee

so kena simpan duit utk down payment n lawyer thingy tu laa...
at least there is something after ur penat lelah keja kan... heeee~

how much monthly i need to pay monthly?
rm650 + maintenance rm100
so rm750 monthly ;) 
for 30 years.....
nanti dah kawen aku and future husband akan share half2...
so it wont be a prob for both of us ^__^

few months back aku bagi org sewa...
since 2010....
so cover laa duit... sbb org sewa yg byrkan heheee

than now sbb nak renovate... 
kena suruh org sewa move out dah that day... uhuhuuu~
so tu je laa kot aku rsa... hope korang pon dpt beli own house one day..
as it will be ur biggest asset! trust me! ;))



 so that's all for now!!!

Lots Of Love, Awin.

*salam*



Saturday, January 5, 2013

My Adik 19th Bday & Co. Dinner.



 Assalamaualaikum wmt..
and hyee!!!

yupp! pix atas pix aku dress up g dinner!
wahahaaahaha~ cam paa jaa...
tp ok laa kot kan...
hew hew heww~

info: masa 1st dinner aku kena keja mlm...
so second dinner ni utk staff2 yg keja mlm masa 1st dinner
dkt EQ ;)

second dinner ni held dkt City Bayview Hotel..
dkt Revolving Restaurant dier dkt atasss tu..
and yes! aku 1st time p mkn dkt situ..
its Friday buffet... klo kena byr rm79++ per adult..
so sbb tmpt keja yg buat... FOC laa.. beshh2!!!!

mmg restaurant tu bepusing ok..!!!!

lantai yg ada dining table kusi saja yg pusing...
tingkap, siling n tgh2 yg ada buffet n kitchen x pusing..
slow motion laa pusing.. tp mmg terasa laa..
seb bek x loyaa hahahaa~

aku 1st reaction: like gilaaa osemmmm!!!!
woohooo!!! 
*1st time kan*

sbb view dari atas tu mmg cun gilaaa kot!!!
so bila dia pusing tu.. u oll leh nmpk 360 view of Penang....
so mmg sempoiii utk candle light dinner!!!
or family dinner/gathering!

sbb makanan dia almost sedappp semuanya ;)
*salmon lasagna kureng sket*

food mmg tip top so mmg akan pegi lg hehehehehe~

the view from my table and the food:







 pix atas ni member aku tgh syokkk makan..
hehehehe~

and yes aku g mekap dinner...
dkt Kak Ana... tmpat aku salu p buat facial..
Shadira Bukit Jambul...
dia charge mekap dinner and bulu mata pelesuuu rm55
ok laa tu ;))

so ni pix2 muka yg bemekapp close up!!!!
takmo gelakkk ok!!!!
and aku tau mekap ni siyess tebaiii!!!
uwuwuwuwuuwuu~








ok x??? xP
hohohohohoheheheheh~


so after that aku kena gerak awal dari dinner tu
sbb nak g celeb bday adik aku yg comel!

siyess mmg sgt comel adikku yg sorang ni~
bday yg ke 19..
actually belated bday laa...
bday dia actually on 1st Janury... new year baby ok!

kelasssssssssss!

so sbb dia stadi dkt matrik penang so ada kelas etc
dia dpt balik last night je...

so celeb laa bday dia last nite...
dkt kenny rogers qbay ;)

pix kek dia yg osemmm!!
by Melting Bites of coz...



aku soh kak mimi tiruuu muka adik aku
yg comel ni...
siap pakej ada taekk lalat mahai adik aku tu!
wahahahahhahhaaa~

so ni pix adik aku yg comeyy tu
Muhd. Uzair Bin Azmi...
happy belated 19th bday yoo!!!



and belon pooh tu pon from kakak dia yg cute ni...
lalalalaaa~

x sempat nak p tempah belon gas2 tuhh..
sbb aku p dinner tu kan..
kalot2 aku balik dari dinner tu awai2 sorang2..
and miss out lucky draw etc...
demi adik tercintaaaa..... gilaa sweet kot kakak dier ni!!!! xP

jd kalot sbb nak p amek kek etc...
than book kenny rogers etc...
nak suprisee laa konon dkt adik aku ni..
tp dia mmg terujaaa pon tgk kek tu... 
sbb dia dok aim badan cetuu katanya!
*mama ckp malekk nor junior*

so layan je laa pix hepi2 moment smlm
besama family aku tersayang dan encek tunang aku ;)

-my familia-









ok! pix atas ni mmg lawak gilaa!
papa comel gilaa di tepi tu!
hahahahahahah~ xP

than pix makan time....

layan pix mama aku yg meletop tgh makan!
yg lain2 mkn x tgk camera langsung dh... so up pix mama dh laa xP


than pix lovely engaged couple lak kan...

lalalalalaaaa~



my mom and fiancee react to my mekapp tebai ni..

Alhamdulillah... mereka suka sgt! hohohoho~ seb bekkk laa sukaa~

sbb aku dok ingat depa nak kata somethin yg pelik2 xP

than pix masa besuraiiii~





 and lama gilaa x snap pix besama Edward~
auwwww!
kesian edward sorang2 dkt carpark ye..
so snap laa skali pix dgn Edward ku tercinta ni...
hehehehe~


 so last nite momento
mmg aku tak akan lupa...
happy sgt2 and turn out perfect as planned!!! ;)
Alhamdulillah...


so that's all for now!

Lots Of Love, Awin.

*salam*