Wednesday, February 20, 2013

Papa Mama dah balik yeaaa!!!!


 Assalamualaikum wmt...

yeaaahhh yeaahhhh papa mama ku dah balikk!!!

pix atas yg cantik tu mama snap guna henpon jaa..
Subhanallah.... cantekkk sgt2!!!
area Masjidil Haram tu tgh construction.. so mama ckp
mmg bedebu...

Alhamdulillah... smua dah selamat pulang ke umah...
cuma sampai2 umah semua ada batok2.. sbb mkn byk kacang kot
than perubahan cuaca.... masa dkt sana Alhamdulillah kesihatan semua ok..

than mama beli dkt aku jubah hitam yg cunnn!!! hehehee
TQ mama papa!!!
serta set jubah utk encek tunang... n future in law ;))

some pix yg mama papa snap masa di tanah suci
sepanjang 12 hari di sana.....




pix bawah: my lovely granma ;))






pix atas.. mama dpn hotel diorang duduk masa dkt sana...

pix bawah papa kena botakkk palaa!



 than........

the after look..........







jengg jenggg jengg!!!



 
ada mcm rosyammm nor x??

hahahahaa! ensemmm gilaaa ok...
bru ku tahu papa ku sesuai botakkkk xP






 hati ni rasa bila tgk gmbr2 ni...
mmg tringin sgt2 nak p....
huhuhuukkk!

tp sbb price.... kena tunda sampai mampu nak p...
kalau p under tabung haji.. umrah sorang 6k..
kalau under company lain dlm 4k leh dpt..

InsyaAllah... one day... memang akan p ;))

so that's all for now!!

Lots Of Love, Awin.

*salam*
 

Thursday, February 14, 2013

Hantar Parent g airport T_T


 Assalamualaikum wmt...

yupp.... on the 6th Feb aritu...
kami satu family n sanak saudara...
g hantar my parent and tok kiah aku...
g airport... utk mengerjakan umrah...


papa from left... mama sebelah papa.. and tok kiah
yg duduk wheelchair tu...

mmg sayu n sedih sgt2... sbb nak bepisah lama dgn papa mama...
tp tabahkan hati... n ingat yg mereka pergi jauh n 12 hari tu
utk melakukan umrah.... sobs.. sobs...
sebak juga laa aku bila tokwan azan dpn pintu umah masa nak gerak keluar....




 pix atas... semua yg akan pergi umrah sekali..
diberi taklimat oleh tabung haji...
aku pon join dengar... rasa teringin sgt2 nak pergi...

pix bawah... tokwan and me...
cuba bg mood ceria jap...



 tp time nak hantar dkt pintu pelepasan tu...
jadi sebak balik dah...
uwaaaaaa~ tatahan tgk mama, papa, tok kiah mata berair...
jd semua pon sobs3x.... sayuuu gilaaa kot..
haihhhh~

than Alhamdulillah laa... mereka tiba di KLIA than lepas tu
betolak ke Jeddah jam 3.15pm..
waktu di sana awal 5 jam dari Malaysia...

mama kol aku dari sana...
mama beli sim kad dkt sana...
almost everyday mama kol aku... terubat rindu di hati~

hehehe!

mama ckp sana cantik sgt2... n cuaca x panas...
mama suruh aku pergi sana dgn faiz nanti bila duit dah cukup...
sorang dlm 6k... InsyAllah..... mmg aku teringin sgt2 nak pergi..
selepas mama kol aku tu... crita camana dkt sana smua..
hati aku rasa teringin sgt2.... nak menjejakkan kaki ke tanah suci...

bila mama otw ke Madinah pon mama kol...
nak check in hotel dkt Madinah...
than mama nampak masjidil haram dari jauh...
suara mama dah sebak...
mama ckp cantik sgt2.....

aku suruh mama doakan utk aku dkt sana..
mcm2 aku gtau mama suruh mama doakan utk aku... hehe.. 
at least mama ingat 1-2 pon dah ok..
doa seorang Ibu tambah2 dpn Kaabah... InsyaAllah org ckp
akan temakbul.... Amin....

Alhamdulillah mereka bertiga di sana sihat walafiat...
doakan mereka bertiga selamat mengerjakan umrah...
dan sihat tubuh badan n selamat segalanya
hingga pulang ke tanah air, ahad ni...

Amin.........

 x sabar sgt2 nak g amek mama papa n tok kiah dkt epot ahad ni!!
weehooo!!!!!

Lots Of Love,
Awin.





Monday, February 4, 2013

Dah February 2013!


 Assalamualaikum wmt...

nak update checklist utk wedding:

payment pelamin+baju2 kawen: check!
payment videographer: check!
payment utk perabot2 umah baru: march
payment mekap: march + april
payment wedding cake: ujung bulan ni..
kad kahwin: in progress *survey2 lagi*
curtain umah baru: check!
payment photographer: march
bekas doorgift: check!
cokelat doorgift: april/may
borang2 nikah: rabu ni g amek
test HIV: march
serah borang nikah + inteviu: april
payment homestay utk bakal mentua: check!
kain2 + tudung2 utk bridesmaids: check!
kain2 utk sedara mara: check!
hantaran: check!
cincin kawen: in progress mencari xP hehehe~
inai: tgh mencari~


so kira bulan 4 start edarkan kad kawen..
than bulan 5... nak packing2 doorgift..
weehoooo!!!! ^___^




so mmg bila cuti je... ada ja activity aku nak buat...
pegi survey n bayar itu ini semua...
Alhamdulillah semuanya bejalan dgn lancar spt dirancang...
dimana aku merancang... tp Allah swt yg menentukan..
Alhamdulillah.... until today semua smooth sja ;))



***gambar2 kali ini tiada kaitan dgn apa yg nak di share!
sekadar hiasan semata mata ye... tuan2 puan2 cik2 smua hehhehe***

ok... ramai tanya aku di FB apa aku beli utk hantaran kawen aku..
well seems masa betunang last year hantaran aku dan si dia
merupakan bahan2 mentah iaitu makanan xP
tiada langsung benda2/brang2 malainkan cincin tunang...
n tapak sirehhh~

so aku dan si dia plan... utk kawen ni.. smua brang2!
hantaran aku dan si dia utk kawen pon 9 bebalas 7 ;)

hantaran utk aku :
1. kain telekung Bella Ammara
2. kasut
3. kain pasang
4. handbag + purse
5. perfume
6. jam tangan
7. cincin + mas kawen

hantaran utk si dia:
1.kasut casual
2.kemeja
3.jeans + belt
4. baju melayu
5. kasut sukan
6. jam tangan
7.perfume
8.spectacles
9.cincin

so tu je laa...
simple and mepek2 je aku dan si dia ni...
tp sama2 nak camni kan..
katanya barang hantaran ni...
beli yg mahal2 so leh pakai n tahan lama...
utk dijadikan kenangan bersama gitooo~
ececeyyy!

and budget utk hantaran aku dan si dia x mahal sgt pon..
aku beli utk si dia around 2k.. dia beli utk aku around 2k juga..
sbb nak balance n harmony katakan hahaha!

moment masa beli brang2 hantaran sama2 dgn si dia..
mmg sgt2 bestttt!!!
lawak + excited semua ada.... will never ever forget! hehehe



 and kenapa aku dan si dia beli awal2..
sbb rasa lega gilaaa2 bila dah setel sesuatu benda tu..
bab hantaran ni mcm heavy juga sbb amek masa 2 hari utk sorang cri barang dia..
and takes few months back dlm survey2 ni hahaha!

aku jenis plan awal2... n get things ready awal2..
as aku x suka last2 minute prep ni..
tp dulo kalau time study... last minutes smuanya! hahahaa!
nak exam bru nak study xP

Alhamdulillah bila stu2 setel... beban di dada dan di bahu...
kurang dah berat..... rasa legaa.. phewwwww~ panjangggg gitooo!
at least sebulan sebelom kawen... aku leh relax2....
tenangkan minda etc hehehe ;))

ouhh yess!!! si dia 25th bday coming soon!!!
aku tak sabaqqq!!! prep dlm diam...
tp low budget tahun ni sbb nak kawen...
byk duit abehh~ tp trust me! im gonna make it sweetest bday ever!
simple but sweet! hehehehhe ;))

and our pre weds photoshoot tiz comin march!!!
tak sabaqq juga! heee~

pix bawah ni.. pelamin tunangku...
hehehee..
on the 8th April 2012 ;)) 
rasa cpt gilaaa masa belalu... huhuuuiii~





 so korang...
kalau apa2 nak tanya...
boleh saja ajukan soalan... di FB aku ye...

sbb aku jarang buka blog... as busy dgn preparation ni smua...

but im trying my best to keep updating u guys ;)
hehehe..

nak share sket:

Lagu yg bagi aku ketenangan selalu....


AdaMu by Najwa Latif.
 
Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia
Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan
Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu
Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu...

motto diri utk hubungan aku dan si dia jika dilanda badai :



"BERSYUKURLAH DGN KELEBIHANNYA DAN
BERSABARLAH DENGAN KEKURANGANNYA"


 so that's all for now!!!

*salam*

Lots Of Love, Awin.