Sunday, August 25, 2013

Hey... U can call me Mrs. Faiz - our wedding pix and wedding video! :)


 Assalamualaikum wmt....

hai!!!

intro:
ntah masih adakah org2 yg membaca blog aku ni...
tp aku just nak minta maaf sbb x update blog begitu lama...
wuwuwuwuwu~

sbb aku more to FB n Insta...
boleh follow aku di Insta klo nak..


than makin busy with new life..
Dah tukar status jd isteri lain sket hehe..
so jarang on9 lama2....

kat sini.. aku nak habaq laa...
yg apa aku plan selama ni dalam blog...
berjaya di kecapi... impian n plan yg di rancang... terlaksana....
Alhamdulillah....

dimana....
aku dah begelar isteri yg sah kpd encik Ahmad Faiz Bin Badiozaman
pada 31st May 2013..
tarikh our akad nikah... betempat di Masjid USM..

our akad nikah pix:








Alhamdulillah... dgn skali lafaz...
kami dua dah menjadi suami isteri yg sah...

^__^

boleh tgk video akad nikah we both
di youtube.. klik link bawah ni....



than 1st June...
kenduri belah penang....
we both buat kenduri di dewan dalam USM jugak...

our wedding pix:













boleh tgk our video kahwin di penang
klik link bwh ni tgk dkt youtube:


so what u all rasa about our wedding pix and video...

ok x?
hehe

our videographer is:

Mr. Gee.
fb dia:

price u all leh discuss dgn dia laa..
but very puehh hati!
tp sedih at perak side kenduri xda video sbb we both out of budget..
sob... sob...

photographer lak abg ipar aku sendiri hehehe


so 2 June 2013 is kenduri belah umah laki...
di Kuala Kangsar, Perak...

the pix:











utk org yg nak kahwin di penang...
kat sini aku nak share
details pasal wedding aku:

 baju2 semua adalah sewaan saja...
amek dari butik kak izan...
opposite vistana hotel jaa...

2 pasang baju design sendiri..
iaitu baju akad nikah cream peach tu
and baju soft blue ni...
design ni aku suka gila2... so terus nak baju design sama
hari akad nikah n sanding di perak hehehe

than sepasang baju lama... iaitu baju yg dress putih
waktu sanding di penang tu....

3 pasang baju and pelamin waktu di penang
temasuk deco dewan smua...

aku amek dkt butik kak izan..
dia x da fb.... blog papon xda...
cuma leh contact dia di 0194784382

mmg murah....
paling murah aku penah survey dlm life aku laa..
Alhamdulillah laa.. aku just bayar utk smua ni rm3300 hehehe ;)

full set ok.. sekali dgn baju laki hehe

cuma shawl aku pakai tu sendiri punya...
 custom made dkt 
mmg comfy n sedap pakai n price murah je!
tiga hari tu smua shawl dari FN heheh

than catering di penang under Anggerik Biru...
no fon Kak Aida the tauke anggerik biru:
016-444 7002
 mmg sedapp n ramai puji hehehe 

yg lain2 pasal procedure nak kahwin..
kalau nak tau... leh komen dkt Insta aku ja ok?

komen dkt sini pon ok juga... tp kalau kat sini maybe aku akan
lambat sket reply laa
hohohohoo~ InsyaAllah aku akan try bukak blog often....

harap details2 ni dpt laa membantu sket2 utk korang plan
utk wedding korang nanti kan...

^__^

now we both stay sendiri... duduk at our own house..
umah yg aku beli 2 years back...

Alhamdullilah... kmi dua happy sgt2..
walaupun byk ujian2 cabaran Allah bg awal2 perkahwinan ni
bab kewangan terutama...
InsyaAllah lg 2 bulan kmi dua akan stabil... 
tp kmi dua hadapi smua ni dgn senyuman...
happy sgt2 setiap hari... just manage smua ni dgn hati yg terbuka..
walopon susah camana skali pon....
InsyaAllah kebahagiaan akan besama kita ;)

so tu ja laa nak share kat sini...




Lots Of Love,
Awin.